Tips voor een trouwlocatie: hoe vind ik de beste trouwlocatie?

Waar moet je allemaal op letten als je op zoek gaat naar de meest geschikte trouwlocatie voor een Iraanse bruiloft? We hebben de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet. Gebruik deze tips om te bepalen welke locatie geschikt is. Gemiddeld gezien is de trouwlocatie het grootste kostenpost.

Allereerst is het belangrijk om jullie eigen wensen in kaart te brengen voordat jullie gaan zoeken, vervolgens kun je onderstaande tips gebruiken om het plaatje compleet te maken! Bedenk dus goed voor jullie zelf waar de locatie allemaal aan moet voldoen.

1. Sfeer en thema voor jullie Iraanse Bruiloft.
Wat voor sfeer willen jullie met de bruiloft creëren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende thema’s en kleuren die jullie gaan gebruiken. Pak een pen en papier en noteer alles wat in jullie opkomt. Deze kunnen jullie als leidraad voor het geheel gebruiken.

 2. Wat is het budget?
Houdt als leidraad dat ongeveer 45% van het gehele budget naar de trouwlocatie en catering gaat. In veel gevallen kunnen trouwlocaties uit ervaring al een indicatie geven van wat het kostenplaatje is. Als het binnen het budget valt kunnen jullie vervolgens een offerte opvragen.

3. Hoeveel gasten komen er op jullie bruiloft?
Elke trouwlocatie heeft een ander capaciteit, bepaal dus vooraf hoeveel mensen er zullen komen.

4. Wat voor soort locatie willen jullie voor jullie bruiloft gebruiken?
Tegenwoordig zijn de locaties voor een Iraanse bruiloft in Nederland eindeloos. Vroeger was het alleen gebruikelijk om een zaal te gebruiken voor een Iraanse bruiloft. Denk hierbij aan een hotel, kasteel, restaurant, discotheek, boot (schip) of tent. Sinds enkele jaren is het zelfs mogelijk om buiten of op het strand (strandpaviljoen) te trouwen! Elke trouwlocatie heeft natuurlijk voordelen en nadelen, zo kun je bijvoorbeeld niet een gehele hotel afhuren (uiteraard afhankelijk van jullie budget), of bij een kasteel voorkomen dat er andere mensen wandelen. Daarnaast moet de locatie natuurlijk wel passen bij jullie stijl. Bepaal daarom eerst het thema en de sfeer voordat jullie op zoek gaan naar de perfecte locatie voor jullie Iraanse bruiloft.

5. Trouwen in Nederland of in het buitenland?
Willen jullie liever in jullie eigen regio trouwen of wil je juist naar het buitenland? Dit is afhankelijk van het type trouwlocatie die jullie zoeken en het gemak voor eventuele familie uit het buitenland. Als je bijvoorbeeld wilt trouwen in een strandpaviljoen heb je in Nederland genoeg keus.

6. Datum van jullie bruiloft
Ook niet geheel onbelangrijk is de datum voor jullie bruiloft! Houdt er rekening mee dat veel locaties al zelfs een jaar van te voren worden geboekt. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type trouwlocatie. Zet de datum vast en boek op tijd! Vaak kun je bij verschillende locaties per telefoon al de beschikbaarheid opvragen. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door de datum, bepaalde dagen zijn namelijk duurder.

7. Catering
Vaak zit de catering inbegrepen bij een locatie, stem dit van te voren af om teleurstellingen te voorkomen. Bij veel trouwlocaties is het bijvoorbeeld niet toegestaan om externe catering te regelen.

8. Exclusiviteit
Bij een aantal soorten trouwlocaties is het mogelijk dat er ook andere gasten aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij hotels, restaurants, kastelen, strandpaviljoens etc. Vraag daarom van te voren of dit het geval is. Als dit zo is kun je vaak extra betalen om de exclusiviteit te vragen.

9. Sofreh Aghd
Wel of geen Sofreh Aghd? Bedenk dat een Sofreh Aghd veel ruimte in beslag kan nemen, op een aantal locaties is er weinig ruimte voor een Sofreh Aghd. Houdt hier dus rekening mee.

Dit zijn een aantal punten waar je in ieder geval rekening mee kunt houden bij het kiezen van een trouwlocatie voor jullie Iraanse bruiloft. Het lijstje is natuurlijk verre van compleet, maar de belangrijkste punten zijn benoemd. Wil je direct trouwlocaties bekijken die geschikt zijn voor een Iraanse bruiloft? Bekijk trouwlocaties.

 

2 thoughts on “Tips voor een trouwlocatie: hoe vind ik de beste trouwlocatie?

  1. Lauren de Bruijn zegt:

    Zeer interessant! Straks gaat mijn zus trouwen en ik doe mijn best om haar zoveel mogelijk te helpen.Ik weet niet dat bij sommige trouwlocaties het niet toegestaan is om externe catering te regelen, wij moeten erop letten! Nu moet ik haar helpen een locatie te kiezen, maar in elk geval moet het leuk, lief en origineel zijn! 🙂

  2. Kiki Wals zegt:

    Nooit geweten dat ongeveer 45% van het gehele budget naar de trouwlocatie en catering gaat! Best een flinke hap van het budget. Ik ga trouwen volgende maand, en de voorbereidingen zijn bijna voorbij. Het enige dat ik moet vinden is een geschikte trouwlocatie (ik weet het: nog best een uitdaging in dat tijdsbestek), en dan weet ik wat het kostenplaatje is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *